Zo werkt het

Bij PPI bieden we je begeleiding na schooltijd. Samen gaan we aan de slag met problemen waar jij tegenaan loopt. De begeleiding bestaat uit een combinatie van groepsmiddagen en individuele gesprekken. Een traject bij PPI duurt een jaar tot anderhalf jaar. In de groep zitten leeftijdsgenoten die net als jij tegen moeilijkheden aanlopen en daaraan willen werken. Je bent dus niet de enige en je kunt elkaar zelfs heel goed helpen!

Groepsmiddag bij PPI

Je komt één keer per week uit school naar de groepsmiddag bij PPI, de middelbare scholieren in de binnenstad of in Leidsche Rijn. De groep 8 leerlingen zijn welkom op een locatie in de buurt. Daar ontvangen we je met thee en koekjes en we nemen de tijd om even te praten over hoe het met je gaat en met z’n allen een spelletje te doen. Tijdens de middag kunnen we oefeningen doen, met de groep of alleen, en doe je huiswerk. Zo’n middag duurt 1,5 uur en is op een vaste dag, met een vaste PPI-begeleider. Een groep bij PPI bestaat uit maximaal 10 jongeren van verschillende leeftijden, scholen en niveaus. De groep is geopend tussen 13.30 en 17.30 uur op maandag tot en met donderdag.

Individueel gesprek met je begeleider

Naast de vaste groepsmiddag elke week heb je ook regelmatig een gesprek met je PPI-begeleider. Meestal doen we dat tijdens de groepsmiddag, soms maken we er een aparte afspraak voor. Deze persoonlijke gesprekken zijn gericht op hoe het met je gaat en het behalen van je leerdoelen.

Het traject

Aanmelding

Naast de vaste groepsmiddag elke week heb je ook 1-op-1 gemiddeld eens per twee weken. Soms doen we dat tijdens de groepsmiddag, soms maken we er een aparte afspraak voor. Deze persoonlijke gesprekken zijn gericht op hoe het met je gaat en het behalen van je leerdoelen.

Intakegesprek

Nadat je bent aangemeld bij PPI worden jij en je ouder(s) uitgenodigd voor een intakegesprek. We hebben het dan over hoe het met je gaat op school, thuis en in je vrije tijd. Ook bespreken we waar je begeleiding bij wilt, wat je leerdoelen zijn.

Start bij PPI

Dan begin je bij PPI. De eerste 10-12 contactmomenten staan in het teken van kennismaken. Zo kan jij de groep en de PPI-begeleider leren kennen, en wij kunnen jou leren kennen. Tijdens deze periode bekijken we ook of PPI de juiste plek is voor jou om aan je leerdoelen te werken.

Handelingsplan

Na deze periode stellen we een handelingsplan op. In dit plan staat beschreven hoe het komt dat je tegen moeilijkheden aanloopt en welke leerdoelen we samen hebben opgesteld. Deze leerdoelen zijn altijd een combinatie van persoonlijke leerdoelen en schoolleerdoelen. Vervolgens bespreken we dit plan met jou, je ouders en school (en eventueel het buurtteam). Met dit plan gaan we ongeveer 6 maanden aan de slag.

Evalueren

Na een tijdje evalueren we samen hoe het gaat. Hoe gaat het met de leerdoelen die we hebben opgesteld? Als de leerdoelen nog niet zijn behaald, dan wordt het PPI-traject verlengd en volgt er een handelingsplan met de leerdoelen die op dat moment belangrijk zijn.

Eindgesprek

Als afsluiting van een PPI-traject hebben we een eindgesprek. Hierin kijken we terug op de periode dat je bij PPI bent geweest en welke ontwikkelingen je hebt doorgemaakt. Een traject duurt in totaal een jaar tot anderhalf jaar.

heb je een vraag?

bel Veronique

06 12 70 69 60

of stuur een bericht